2011-09-18 12:52:34• hírek • Kocsis Zoltán

Nagykárolyban is „megbüntették” a sajtót

A X. Partiumi Magyar Napok keretein belül megrendezett szatmárnémeti RMDSZ kontra Szatmár megyei magyar sajtó labdarúgó mérkőzés sikerén felbuzdulva Megyeri Tamás kollégánk fejébe vette, hogy egy hasonló gálát Nagykárolyban is meg kellene szervezni. A projekt kivitelezése szerencsére gyorsan ment, mivel a politikumnak is elnyerte a tetszését a terv, ráadásul közbeszerzési szerződést sem kellett kiírni.

Így hát a hétvégén farkasszemet nézett egymással a két csapat. Az néhány perc után kiderült, hogy a hazaiak nem csak több tapasztalattal rendelkeznek, de összeszokottabb és technikailag képzettebb együttes benyomását keltették. Ennek ellenére a Rekettye Flórián menedzselte sajtósok szerezték meg a vezetést Póti Dániel okos lövését követően. A Romász János játékos-edző irányította firkászok lelkesedéssel próbálták pótolni hiányosságaikat és miközben a kispadról jöttek az értékes taktikai utasítások („Sanyikám, a ...életbe, maradj hátul!"), Szarvadi Paul kettőre növelte a csapat előnyét.

Ettől aztán a hazaiak is felébredtek, Poós Szabolcs közeli, Pap Zsolt távoli és Bata Lajos technikás lövését követően percek alatt megfordították az állást, ami már Kovács Jenő polgármester-menedzser tetszését is elnyerte. A sajtósok azonban, akárcsak Szatmárnémetiben, ismét bebizonyították: nem adják könnyen magukat és Póti egy szép szóló után egyenlített - miután korábban több ízben sem tudott túljárni a remeklő Csajkos Szabolcs eszén.

Salagean „Csinos" Iosif játékvezető hármas sípszava után jöhettek a büntetők, amelyek (akárcsak Szatmárnémetiben) az RMDSZ-nek kedveztek, annak köszönhetően, hogy Kocsis Zoltán csak egy tizenegyest tudott hárítani, szemben Csajkos Szabolcs két bravúrjával.

A rendkívüli izgalmakat hozó, magas színvonalú összecsapás utána Osán József gondoskodott a ledolgozott kalóriák gyors és ízletes pótlásáról, majd barátságos beszélgetés alakult ki a két csapat tagjai között az élet nagy kérdéseiről.

Mielőtt pedig aktuálissá vált volna a Bikini-kérdés, mely szerint „részegen ki visz majd haza", a sportemberek megindultak haza felé - ki gyalog, ki autóval, ki pedig vonattal.

Mivel utóbbi közlekedési eszközön a sajtó csapatán kívül senki sem volt, rögtön leszögeztük: csapat már van, csapatvonat is van, már csak a győzelem hiányzik...

Nagykárolyi RMDSZ - Szatmár megyei magyar sajtóválogatott 3-3
gólszerzők: Poós, Pap, Bata illetve Póti (2), Szarvadi
Nagykárolyi RMDSZ: Csajkos Szabolcs, Szász Pál, Poós Szabolcs, Pap Zsolt, Bata Lajos, Komáromi István, Romák Sándor, Pabi Zsolt, Tóth Vizer László menedzser: Kovács Jenő
Sajtóválogatott: Kocsis Zoltán, Romász János, Varga Sándor, Fodor „Öcsi" Lajos, Végh Balázs, Megyeri Tamás, Fischer Botond, Szarvadi Paul, Kovács József, Póti Dániel menedzser: Rekettye Flórián

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: